Auto

 

Rijles in stappen
Plezier, vertrouwen en enthousiasme zijn belangrijke zaken tijdens je rijopleiding en daar schenken wij veel aandacht aan. Naast de positieve benadering vanuit de instructeur is het belangrijk dat de lessen verlopen met een vaste structuur. We hebben daarom de opleiding in verschillende stappen verdeeld wat we het “Fasen-leerplan” noemen. Dit plan bestaat uit 3 verschillende fases: instructie-, correctie- en examenfase. De instructiefase bestaat uit 7 verschillende hoofdstukken die elk op zichzelf ook weer bestaan uit deelparagrafen. De correctiefase bestaat uit 3 gedeeltes waarin je verschillende opdrachten krijgt om te werken aan je zelfstandigheid. Dit is immers een examenonderdeel. De correctiefase sluit je af door middel van een proefexamen / tussentijdse toets. Na het advies van de instructeur/examinator beland je in de examenfase. In deze fase krijg je examenopdrachten/routes zodat je goed voorbereid bent voor het rij-examen!

Elke rijles wordt bijgehouden op je persoonlijke les- instructiekaart. Op deze manier kun je duidelijk zien wanneer je rijles hebt en hoeveel rijlessen je gehad hebt. Daarnaast noteren wij na de rijles bij welk lesonderdeel je bent gebleven. Op deze manier wordt er geen kostbare tijd verspild en sluit elke les aan op de vorige. In combinatie met het faseleerplan heb je dus altijd een duidelijk overzicht wanneer je les hebt en waar je staat.

Privé rijles
Je hebt het erg druk, je zit in het examenjaar van school, je werkt nog bij de supermarkt, en je sport 2x per week. Het is daarom erg belangrijk dat je de rij-opleiding goed combineert met je dagelijks leven. We hebben er daarom bewust voor gekozen om privé rijlessen. Je lest dus niet met zijn tweeën! Het voordeel hiervan is dat je beter begeleid word (we kunnen de les volledig op jou aanpassen) en het bespaardt je een hoop tijd.

Duur
De rij-opleiding duurt tussen de 4 en de 12 weken. Dit is afhankelijk van het aantal uren dat je nodig hebt, de duur van de rijlessen, en als laatste het aantal keer dat je lest per week. Wij bieden rijlessen van 2 uur, 2.5 uur of 3 uur aan. Je kunt de opleiding dus precies op jouw wensen afstemmen! Wij adviseren lessen van 3 uur, hierin zit een korte koffiepauze van 10 minuten. Dit lijkt erg lang maar door de afwisseling van de stof en verschillende opdrachten vliegt de tijd voorbij. Door de langere beschikbare tijd in Eindhoven of Tilburg kan de lestijd effectiever worden benut en kunnen er meer onderwerpen behandeld worden.